ÀUDIO. Gerard Calm: dos Premis Laus pel disseny de llibres de Ramon Morató i el Disfrutar

Dijous, 07/07/2022

Bones notícies pel disseny taradellenc. Les caixes de xocolata del Xocolater de Taradell no han estat les úniques premiades als Premis Laus, els premis de disseny més prestigiosos d'Espanya i dels més importants al sud d'Europa. Zoo Studio, del qual n'és soci el dissenyador taradellenc Gerard Calm, s'ha emportat dos guardons per dos dels quatre treballs que va presentar a aquests premis.

En concret ha sumat dos bronzes, en la categoria de disseny editorial, pel disseny de dos llibres: un sobre Ramon Morató, que és un referent de la pastisseria, i un altre sobre els primers tres anys de vida del restaurant Disfrutar.

Gerard Calm Premis Laus

Segons ha explicat Calm en una entrevista a Ràdio Taradell, el disseny de llibres és "una de les disciplines més complicades dins del disseny", però la clau perquè un producte tingui èxit és trobar el concepte que es vol transmetre des del principi i fins al final. "Aportar alguna cosa amb risc" és l'altre factor clau per aconseguir reconeixements com aquest.

Calm assegura que aquests llibres els van començar a treballar el 2019 i van sortir publicats l'any passat.

El llibre de Morató, que sobretot elabora nous productes a partir de la xocolata, recull els seus projectes més representatius dels últims sis anys, tant el receptari com les experiències viscudes. El llibre combina material kraft reciclat amb òfset volum i l'enquadernació és rústica cosida amb llom vist.

Pel que fa al llibre del Disfrutar presenta les vivències i les receptes més rellevants dels primers tres anys de vida del restaurant d'una manera que reflecteix la manera de fer dels xefs i la seva gastronomia. En aquest cas, és un arxivador, llibre i estoig amb cartonet folrat, fet amb paper òfset i estucat i pesa més de sis quilos.

twitter