FOTOS: El Premi Solstici més taradellenc, amb quatre guardons

Laura Autonell, Nil Cassany, Xènia Bautista i Guillem Solagran han estat quatre dels sis premiats.

Dissabte, 25/09/2021

Aquest dissabte al matí, s'ha fet públic el veredicte del Premi Literari Soltici i el Premi Infantil Jordi Capell de Taradell. En aquesta ocasió, quatre dels premiats han estat autors locals. Es tracta de Laura Autonell, Nil Cassany, Xènia Bautista i Guillem Solagran. En total, el certamen ha rebut un total de 120 obres.

SOLSTICI 2021 (3)

Laura Autonell Aranda, amb l'obra "La treva", s'ha endut el primer premi de la categoria C, la d'adults, en l'apartat de prosa. Com a premi, ha rebut 500 euros i un gravat del Solstici de l'artista taradellenc Jesús Ramos. Autonell no ha pogut assistir a l'acte que s'ha fet a la Biblioteca i ha recollit el premi la seva germana Olga. Tampoc hi ha pogut assistir el segon classificat, amb un premi valorat en 300 euros. Ha estat Joan Carles González Pujalte, de Mataró, amb l'obra "Negre".

Per primera vegada en els 19 anys d'història, el Solstici ha repetit premiat en la categoria d'adults. I és que en l'apartat de poesia, el jurat ha atorgat el primer premi a Joan Carles González, amb el recull titulat "Assaborir la sal". En aquest cas, el premi estava valorat en 500 euros. Pel que fa al segon classificat, el premi de 300 euros ha estat per a Ton Armengol i Puig, de Manresa, amb el recull "Naufragis".

A la categoria B, el premi de poesia ha quedat desert mentre que el de prosa ha recaigut a Nil Cassany Redorta, de Taradell, pel treball titulat "Dos". Com a premi s'ha emportat un lector de llibres electrònics, a més del gravat que s'ha entregat a tots els premiats. 

Finalment, la categoria infantil, sota el nom de Premi Jordi Papell, el jurat ha distingit Guillem Solagran Muñoz, de Taradell, en poesia, amb el recull "Futbolista", i Xènia Bautista Pérez, de Taradell, en prosa, amb "El rellotge de la classe". Com a premi, s'han endut un lot de llibres.

L'acte, conduït per Marc Güell i amb l'acompanyament musical de Coloma Bertran, ha comptat amb la presència de Jordi Capell, en representació de la família Oller Capell; de Magda Codines, d'Òmnium Cultural Osona; de Míriam Martínez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Taradell, i d'Antoni Pladevall i Arumí, en representació de la comissió organitzadora. Tots han destacat la importància d'escriure en català i han fet referència a la 20a edició que s'ha de celebrar l'any vinent.

Pel que fa al jurat, estava format per Carme Bayot i Puig, Rosa Codina i Costa, Aniol Florensa i Tort, Montse Morcillo i Vivet, Marta Ramírez Baró, Jesús Ramos i Santiago, Àlex Riera i González, Lluís Rovira i Masnou i Aleix Solà Pascual.

Fotos i/o vídeos relacionats

Solstici 2021- Coloma
SOLSTICI 2021 (1)SOLSTICI 2021 (10)SOLSTICI 2021 (2)SOLSTICI 2021 (3)SOLSTICI 2021 (4)SOLSTICI 2021 (5)SOLSTICI 2021 (6)SOLSTICI 2021 (7)SOLSTICI 2021 (8)SOLSTICI 2021 (9)