Forta baixada dels casos de coronavirus a Taradell

Mercè Cabanas es mostra "amoïnada" per la mobilitat que hi pot haver sense confinament comarcal.

Divendres, 30/04/2021

Coronavirus

Després de dues setmanes de pujada i, fins i tot, d'arribar als 30 positius dijous de la setmana passada, la pandèmia a Taradell es torna a controlar. Així ho demostren les dades del Departament de Salut que difon l'Ajuntament de Taradell. Aquest divendres, consten quatre casos positius al municipi, 22 menys que fa una setmana justa. Malgrat aquest descens destacat, l'índex de risc de contagi a Taradell continua sent molt alt, amb una velocitat de contagi de 0,71.

Pel que fa als centres educatius, ara mateix només hi ha una classe confinada. Es tracta d'un grup de la llar d'infants, amb 12 nens i 2 docents confinats.

Mercè Cabanas ràdio

Malgrat aquesta bona evolució de les dades, és molt important no abaixar la guàrdia. En una entrevista a Ràdio Taradell, al programa Precs i preguntes, l'alcaldessa Mercè Cabanas considera que el repunt de la setmana passada podria tenir relació amb la Setmana Santa, ja que feia quinze dies de la mobilitat dels dies festius. Ara, en un nou cap de setmana sense confinament comarcal, també es mostra "amoïnada" per la mobilitat que hi pot haver. Tot i això, confia en el bon temps i que cada cop hi ha més gent vacunada per anar controlant els contagis.

En l'entrevista, l'alcaldessa també va alertar dels grups que no compleixen el toc de queda. Assegura que els guàrdies municipals han de fer moltes sortides nocturnes per petites concentracions de gent que incompleixen la norma i, a més, molesten els veïns.

Mercè Cabanas també va dir que té "la percepció que veus el final del túnel" i, de cara a la festa major, considera que "com a mínim serà com la de l'any passat i crec que millor". En aquest sentit, va explicar que des de la delegació del govern a la Catalunya Central els han explicant que ja estan treballant en un pla d'acció per a les festes majors. Ara, l'esperança és en les vacunes. Segons Cabanas, "en general la gent de Taradell s'estpa vacunant". 


Recupera l'entrevista a l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas:

twitter