Consulta els actes i el manifest del 25-N a Taradell

Taradell, especialment a través de Som Dones, organitza diverses activitats coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Del 25/11/2019 al 27/11/2019
Església 25N

 

Taradell commemora des de divendres el 25-N. És a dir, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Una de les accions més vistoses és la il·luminació de color lila de l'Església de Sant Genís i el campanar. Divendres va ser el primer dia que, a la nit, tant la façana com el campanar es van poder veure d'aquest color característic del 25-N, com a mostra de condemna de la violència masclista. Una acció que s'allargarà fins el proper divendres, dia 29.

campanar 25N

 

L'acte central, organitzat per Som Dones, serà aquest dilluns a partir de 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font amb la lectura del manifest 2019 i textos escenificats sobre violència masclista i amb acompanyament musical. Tot seguit, al vestíbul de Can Costa, s'inaugurarà l'exposició De l'ombra a la llum amb fotografies de Maria Espeus que reflexen que la violència masclista no es restringeix a una classe social o a un col·lectiu determinat i alhora per denunciar aquesta xacar social. Es tracta d'una exposició cedida per l'Institut Català de les Dones. L'exposició es podrà veure fins al 9 de desembre. 

D'altra banda, dilluns, a partir de les 10 del matí, al parterre de davant l'Església, hi haurà el muntatge del projecte de La Teranyina "per visibilitzar les dones assassinades per violència masclista durant el 2019. 

Finalment, el 27 de novembre, de les 7 de la tarda a les 9 del vespre, a l'edifici del Sindicat, es farà el taller Violència de Gènere. Trets i reptes a càrrec de l'Institut Diversitats en una activitat que organitza la Mancomunitat La Plana. 

Cartell 25N 2019

 

L'Ajuntament també s'ha sumat a les accions del 25-N. Dijous, en el ple municipal, es va aprovar per unanimitat una moció sobre aquest dia i la regidora d'Igualtat, Núria Arau, va llegir un manifest.

PDF - 584 Kb
MANIFEST 25N 2019