Ferran Garcia guanya el premi Anglada amb 'Guilleries'

Dimarts, 30/05/2023

L'escriptor taradellenc Ferran Garcia ha guanyat el premi de narrativa Maria Àngels Anglada per la novel·la Guilleries (Males Herbes, 2022). El premi, dotat amb 2.000 euros, el rebrà el dijous 15 de juny a les 7 de lal tarda en el marc d'un acte acadèmic i públic a la sala d'actes de l'Institut Ramon Muntaner, de Figueres, intitució que promou el premi. 

El jurat que ha escollit aquesta obra d'entre les tres finalistes ha valorat que la novel·la de Ferran Garcia, ambientada durant les guerres carlines als boscos de la plana de Vic, "té l'aire d'un western crepuscular i ferotge i està ple d'elements que criden molt l'atenció, com ara les descripcions, molt ben resoltes, del paisatge". D'acord amb les bases del premi, Guilleries serà el curs vinent lectura obligatòria per als grups de 4t ESO o 1r de Batxillerat de l'Institut Muntaner.

El jurat l'ha presidit el director del centre, Quim Bruguera, i integrat per Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de secundària i professor de Llengua castellana i literatura; Daniel Genís, professor de Llengua catalana i literatura i Doctor en Filologia; Nati Vilanova, directora de la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres; Anna Perera, tècnica de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la UdG; Dolors Garcia, en representació de l'AFA de l'Institut Ramon Muntaner, i l'alumna Aina Rodríguez, en representació del Club de Lectura del centre. El filòleg David Guixeras ha actuat com a secretari.

Garcia és autor de contes amb Deu relats ecofuturistes (Cryptshow, 2016), poesia amb Larva (Lleonard Muntaner Editor) amb el que va guanyar el premi Pare Colom el 2006, i novel·la amb Recorda que moriràs (2016), Blasfèmia (2019), ambdues també publicades per Males Herbes. El seu estil destaca per combinar elements foscos, cruels i tenebrosos, amb d'altres plens de bellesa i lirisme.

Ferran Garcia

 

twitter