Ferran Garcia guanya el Premi 42 a la millor obra original en català

Es tracta d'uns premis que reconeixen la millor collita literària de l'any 2023 en els gèneres no realistes.

Dissabte, 11/11/2023

Nou premi per a la novel·la Guilleries (Males Herbes) de Ferran Garcia. Aquest dissabte va rebre el Premi 42 a la millor obra original en català 2023 per "elevar el nostre imaginari popular a la categoria de mite". Va ser en el marc del Festival 42 de Gèneres Fantàstics que reconeix la millor collita literària de l'any, en les seves diferents categories, tant en llengua catalana com castellana.

El jurat estava format per Inés Macpherson, Miquel Codony, Tatiana Dunyó i Karen Madrid, en la categoria de llengua catalana. I, pel que fa a la llengua espanyola, per Daniel Pérez Castrillón, Leticia Lara, Cristina Jurado i Borja Bilbao.

Premis 42 Ferran Garcia

Ferran Garcia va publicar Guilleries a principis del 2022 i des de llavors ha rebut diversos premis.

Guilleries Coberta 13081719 768x1240

Guilleries, Barcelona, Ed. Males Herbes, 2022 . Taradell, darrers anys del segle XIX. Mentre juga a prop del riu, en Boi descobreix un rastre de sang. Seguir-lo significarà desenterrar el passat i marcarà l'inici d'una aventura que l'obligarà a separar-se de la família, amagar-se a dins els esbarzers i fugir de les partides de pistolers que circulen per la Plana. En Boi cavalcarà entre la boira, en un viatge que li permetrà descobrir l'amistat, l'amor, la crueltat i el dolor.