Exposició 'Dones esportistes' a Can Costa i Ruta Lila per Taradell

Del 06/03/2021 al 29/03/2021

Fins al 29 de març es pot veure a la sala d'exposicions del Centre Cultural Costa i Font l'exposició Dones esportives, organitzada per Som Dones amb motiu del Dia de les Dones. Es tracta d'un homenatge a les dones que en una època difícil per a les seves aspiracions esportives van decidir trencar l'estereotip femení i van fer de la passió esportiva la seva forma de vida.

Generalment, l'activitat física en el món de l'esport ha estat objecte de culte per part dels homes, que han desenvolupat patrons de masculinitat a base de deixar les dones al marge, o bé a través de discursos mèdics que legitimen el risc fisiològic que suposava per a la dona fer esport, o bé amb discursos que subratllen que «l'esport masculinitza» i, per tant, no és cosa de dones.

Dones esportistes

 

En aquesta exposició es pretén donar visibilitat a tretze dones que, amb el seu esperit aventurer de trencar mites i expectatives socials de gènere, han assolit gestes esportives excepcionals. La majoria d'aquestes gestes i les vides de les esportistes són el resultat d'una gran força de voluntat i capacitat de sacrifici, reflectida tant en l'ànim de superar els propis límits físics, com en el de trencar amb una sèrie de creences i mites que, durant dècades, han limitat enormement la pràctica esportiva de moltes dones. Constatar els rècords esportius i explorar la perseverança d'aquestes dones per aconseguir-los en un context tan poc favorable com va ser el seu, és reconèixer la llavor original femenina que actualment permet que moltes dones catalanes puguem practicar esport de forma normalitzada.

Ruta Lila

D'altra banda, des d'aquest dissabte es pot recórrer el municipi de Taradell seguint la Ruta Lila, que permetrà redescobrir dones esportistes que han estat pioneres en els seus àmbits. Hi ha cinc possibles recorreguts amb diverses longituds i tots aptes per a totes les edats. Per als que no poden sortir de casa es poden visitar els punts en línia a través del QR. Es convida a tothom a participar-hi i penjar fotos a les xarxes socials amb les etiquetes #RutaLilaTaradell #SomDonesTaradell i @somdones.

Ruta Lila

Ruta Lila

Recursos i informació relacionada

twitter