Estudiants d'Història de la UAB visiten el conjunt històric del Molí dels Sors

Dissabte, 25/11/2023

Aquest novembre, una trentena d'estudiants de l'assignatura Introducció a la Història Medieval del grau d'Història de la Universitat Autònoma de Barcelona han participat en una immersió educativa al Molí dels Sors.

Visita d\'alumnes i professors de la UAB al Molí dels Sorts

El dia 11, acompanyats pels professors Vicent Royo i Jaume Oliver, reconeguts experts en història medieval, els estudiants van tenir l'oportunitat d'explorar tant els aspectes tècnics dels ginys hidràulics com la seva influència en la formació i evolució del feudalisme, enriquint així la seva comprensió del passat històric.

Des de l'Ajuntament, destaquen que "aquesta experiència va permetre als estudiants una formació interactiva amb el compromís per la preservació del patrimoni històric, connectar la teoria acadèmica amb la pràctica aprofundint en els molins com a eixos històrics de la vida medieval, i se'ls va oferir una visió detallada del funcionament d'aquests artefactes antics i la seva relació amb el teixit social i econòmic del passat". Al mateix temps, Oliver va ressaltar la importància del conjunt com a espai de turisme cultural. També se'ls va poder mostar la zona excavada per tal d'entendre el conjunt com un espai arqueològic.

Visita d\'alumnes i professors de la UAB al Molí dels Sorts

Recordem que els ajuntaments de Taradell i Seva han treballat conjuntament per recuperar i divulgar el patrimoni local d'aquest indret, devaluat fins fa ben poc, amb la signatura d'un conveni de gestió per convertir-lo en una unitat patrimonial d'interès històric, cultural, natural i arquitectònic.

Els últims treballs que s'han fet recentment amb la col·laboració de la Generalitat són millores en senyalització informativa i preventiva per facilitar l'accessibilitat a tots els visitants, per protegir els conjunts arquitectònics, i per evitar riscos. També s'han portat a terme treballs de desbrossament que han posat al descobert nous elements com el pou del Molí dels Sors.