Es limita el consum d'aigua per la sequera a Taradell

Regar només dos dies a la setmana i prohibir l'ús d'aigua en activitats no essencials, principals mesures.

Dimecres, 27/07/2022

regar

Després que l'Agència Catalana de l'Aigua decretés aquest dimarts l'estat d'alerta per la sequera a la comarca d'Osona, l'Ajuntament de Taradell ha decidit prendre mesures per limitar el consum d'aigua. A través d'un ban, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, fa una crida a la responsabilitat de tothom per evitar futures restriccions, ja que l'aigua és un bé escàs.

Aquestes són les mesures que es demanen als veïns de Taradell:

  • El reg de jardins, horts i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, ha de fer-se només en l'horari de 20h a 8h.
  • El reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana. Tanmateix, s'ha de minimitzar el màxim possible el reg a la vegetació ornamental, tipus flor de temporada o herba de jardí.
  • Resta prohibit omplir total o parcialment fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estàtic de l'aigua.
  • Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.
  • La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada en establiments comercials dedicats a aquesta activitat, i fora d'ells es permet únicament la neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.
  • L'ús en granges d'aigua procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l'abeurament i neteja dels animals.
  • La utilització d'aigua per omplir piscines es limita a la següent situació: el reomplert parcial de piscines que disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir-ne la qualitat sanitària.