Es comença a notar a Taradell el ''baby boom'' del confinament

Al gener, hi va haver sis naixements més que fa un any.

Dilluns, 01/03/2021

Encara és aviat per parlar al 100% del "baby boom" del confinament, però el 2021 ha començat amb molts més naixements que ara fa any i, fent càlculs, són nadons concebuts durant les primers setmanes del tancament domiciliari per la pandèmia del coronavirus. Entre el gener i el febrer d'aquest any, han nascut 9 nens i nenes a Taradell. En són 4 més que els mateixos mesos del 2020. L'increment es va notar sobretot durant el gener, quan hi va haver 7 naixements, 6 més que el gener de l'any passat.

Baby boom

 

Aquestes xifres les va avançar l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, en una entrevista al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell dijous passat. Ho va qualificar de "bona notícia" i "esperançador" en un moment en què també s'han reactivat els casaments.

Aquestes dades animen el balanç total del 2020. A Taradell, hi va haver 41 naixements, 9 menys que el 2019, una xifra que es queda molt per sota de les defuncions. L'any passat, van morir 78 persones, dues més que el 2019. Es tracta de la xifra més alta des del 1975, quan va començar el registre de l'Idescat.

 

Cabanas ho va comentar al tram final d'aquesta entrevista:

twitter