Es busca finançament per un documental sobre la Pemba

Dimecres, 22/06/2016

La Pemba, que des de fa nou anys viu a Taradell, és la protagonista d'un documental que a finals d'any o principis del que ve es podrà veure per TV3, probablement al programa Sense ficció o al 60 minuts. La Pemba torna a Goli narrarà la peripècia d'una xerpa fins al cor de l'Himàlaia. "La pel·lícula començarà a Taradell i arribarà fins al poble natal de la Pemba, Goli", segons va explicar el seu director, Josep Pérez, al programa L'andana de Ràdio Taradell dissabte passat. No és exagerat parla de peripècia perquè Goli, un poble situat a la falda de l'Everest, està a tres dies a peu de la carretera més propera, no té electricitat ni aigua corrent.

El documental és una producció de Tv3 i la productora empordanesa Jopergon i està dirigit per Pérez i pretén explicar "com es viu en aquesta regió a través de deu personatges del poble", però a la vegada vol presentar la Pemba "com un exemple de superació per a aquelles persones que arriben a Europa buscant un futur millor". Pérez destaca el paper que hi jugarà la veïna taradellenca. Assegura que quan li van fer la proposta va reaccionar "súper bé" i li va encantar la idea. "És una persona molt intel·ligent i això davant de la càmera és molt important. És una interlocutora fantàstica", comenta.

Verkami en marxa


Ara bé, per tirar endavant el documental, hi ha en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami. La intenció és aconseguir 5.750 euros abans del 15 de juliol, que serviran "per pagar totes les despeses de viatge de les tres persones (director, càmera i protagonista) que es desplaçaran al Nepal durant cinc setmanes per rodar la pel·lícula, probablement el mes d'octubre; el lloguer de portadors a les muntanyes, els menjars, l'allotjament, els transports locals, els refugis a l'Himàlaia o el lloguer de guies". També compta amb aportacions públiques i privades.

Fins ara, s'han recollit gairebé 1.500 euros a través de Verkami. Les aportacions que faci cadascú es recompensaran en forma d'entrades per a l'estrena del documental, així com una còpia de la pel·lícula. Com més diners s'aportin, més "regals" hi haurà.

160621_Josep_Pérez-150x114.jpgJosep Pérez fa deu anys va viatjar a la regió de Solokumbu i el projecte de mostrar aquest paradís perdut havia quedat al calaix fins ara. L'acompanyen en aquest repte Roger Lleixà, com a director de fotografia, fotoperiodista habitual en mitjans con National Geographic. José Luis Melero serà l'enginyer de postproducció i Santi Escura serà l'autor de la banda sonora.

Aprofitem aquestes línies per desitjar-los molta sort. La Pemba és també coneguda a l'emissora.

Entrevista a Josep Pérez:

twitter