Taradell limitarà la velocitat màxima a 30 km/h abans de l'estiu

Dimarts, 02/03/2021

La Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Taradell està treballant perquè, en els propers mesos, el municipi es converteixi en una vila 30. Això vol dir que a tots els carrers de titularitat municipal, com a màxim, es podrà circular a 30 km/h. Això sí, hi haurà algunes excepcions, tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Joan Canó, en una entrevista al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell. 

Joan Canó ràdio

 

Aquestes excepcions són els carrers on ara la velocitat màxima ja està limitada a 20 km/h; el tram de la carretera de Balenyà que va des de Sant Miquel fins al monument de l'Atlàntida, la variant (entre la rotonda del Garatge Prat i la del Vivet) i la carretera de Vic que va a Santa Eugènia (que són propietat de la Generalitat), i la carretera de Mont-rodon, que és de la Diputació de Barcelona.

Segons explica Canó, “es vol guanyar pacificació a la vila”, amb l'objectiu "de tenir un Taradell amb prioritat invertida, és a dir, primer els vianants i els ciclistes i després els vehicles”. En aquests moments s'està treballant amb la senyalització: “Estem buscant quins tipus de senyals hi col·loquem, quin missatge hi posem i els llocs on han d'anar”. A banda d'aquesta actuació, també es faran “altres actuacions per pacificar el trànsit com augmentar les voreres, augmentar l'espai a les cruïlles o posar més passos elevats”. L'objectiu és que abans de l'estiu Taradell ja sigui una vila 30. 

 

Entrevista completa al regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Mobilitat, Joan Canó:

twitter