Enedina Jiménez i Balma Martí guanyen el concurs d'Instagram de la nit de Reis

Les guanyadores de fotos relacionades amb les atxes de barballó rebran un lot de llibres com a premi.

Dijous, 21/01/2021

La cinquena edició del concurs d'Instagram #JoVaigAmbAtxaDeBarballó, impulsat des de la Biblioteca i el Grup de Recerca, ja té guanyadores. Es tracta d'Enedina Jiménez (@enedineta) i Balma Martí (@balmamarti). En aquesta edició, van entrar a concurs 98 fotos i se'n van descartar més d'una vintenta per no complir les bases. 

@enedineta

El jurat, format per Berta Camprubí i Míriam Martínez, regidores de Festes i Entitats i Cultura i Patrimoni, va destacar que, en les dues fotografies, "s'aprecia la riquesa cultural d'aquesta festa, ja que en totes dues si encarnen tot el simbolisme d'aquesta tradició. El símbol de la llum i el color i la il·lusió dels més menuts i menudes del poble". En el cas de Jiménez, valoren que mostri, "com a element principal, el foc de l'atxa i, al fons, la llum del Rei Melcior". En el cas de Martí, "la transmissió de la màgia en el rostre dels infants".

@balmamarti

Aquest concurs va néixer l'any 2017 quan el Grup de Recerca Local de Taradell va dedicar un documental a les atxes de barballó i compta amb el suport de l'Ajuntament de Taradell, la Comissió de Festes, la Biblioteca i l'Arxiu Fotogràfic.

twitter