VÍDEO. Emotiu homenatge d'Òmium Osona a Tati Furriols

Aquest reconeixement, per la seva "lluita, vocació i compromís", ha estat l'únic acte que s'ha mantingut de la Marxa dels Vigatans.

Dissabte, 12/09/2020

Homenatge Tati

 

Aquest dijous, la Sala Sert de l'edifici El Sucre de Vic va acollir l'homenatge d'Òmnium Osona al taradellenc Carles Furriols, molt més conegut com a Tati Furriols, activista, metge i responsable de la Fundació Trueta. Un acte que es va fer a porta tancada, amb molt poca alfuència de públic, per complir amb les mesures contra la Covid-19. Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Osona, va destacar les virtuts de Furriols i va fer una comparativa entre la seva tasca i la de Jordi Cuixart. També va ser en aquest moment quan des de l'entitat se li va entregar una carta escrita personalment pel mateix Cuixart des de la presó de Lledoners.

Durant el seu discurs, Furriols va fer un repàs cronològic de les etapes més importants de la seva vida: la seva infància, el descobriment de la seva vocació, els viatges arreu del món i sobretot la creació de la Fundació Trueta l'octubre de 1993, que va definir com el projecte de la seva vida. Amèlia Trueta i Toni Strubell, fills del Dr. Trueta, es van afegir a l'homenatge recordant la figura del seu pare i agraint en nom de tota la família l'elecció del nom del Doctor Trueta per la fundació vigatana.

Homenatge Tati

 

El president Carles Puigdemont, per la seva banda, també va enregistrar un vídeo per a Furriols on expressava el seu agraïment per la seva “companyia, solidaritat, acció i compromís”. I també a través d'un vídeo, Marta Rovira afirmava que “Carles Furriols ha estat un referent i un lluitador de pedra picada, gràcies a persones com ell el moviment independentista es troba on es troba".

Homenatge Tati

 

Al final de l'acte, i sota la llum de la flama del Pacte dels Vigatans, es va fer el tradicional diàleg de compromís entre l'homenatjat i l'infant (Duna Roig). Des d'Òmnium Osona també se li va fer entrega de la tradicional litografia, obra de Josep Vernis, homenatjat per Òmnium Osona l'any 2016. Finalment, el cant d'Els Segadors, interpretat pel Duet XY, va tancar un acte que també es va poder seguir en directe a través d'EL 9 TV.

 

 


 

twitter