Els tallers per a gent gran tanquen el curs

Des del març les activitats s'han hagut de reorientar degut a la crisi sanitària global.

Dilluns 29/06/2020

taller gent gran

El 19 de juny van acabar els tallers per a gent gran del curs 2019-20 que s'organitzen des de la Mancomunitat La Plana, juntament amb els ajuntaments de la zona, com el de Taradell. Aquest any, els tallers realitzats han estat de psicomotricitat, estimulació cognitiva, creativitat, català, jocs de taula i lleure, i salut amb una participació global d'unes 226 persones, majoritàriament dones.

 

En circumstàncies normals, els tallers tenen una durada de 9 mesos i s'organitzen en una o dues sessions setmanals d'una hora i mitja o dues hores, en funció del taller. Aquest curs, però, i donada la situació d'alerta sanitària per la Covid-19, s'han vist alterats des de mitjans de març fent-se impossible la modalitat presencial de les activitats durant el 3r trimestre. 

taller gent gran

Al llarg del període de confinament, entre els mesos de març i juny, s'han adaptat les propostes que es fan en els diferents tallers per mantenir l'activitat i al mateix temps el contacte amb les persones participants, oferint suport i acompanyament emocional. Aquest seguiment s'ha concretat en tres accions: trucades telefòniques, aportacions diàries amb propostes d'estimulació cognitiva, activitat física i altres de tipus emocional, a través dels grups de WhatsApp, i el lliurament de dossiers de treball amb exercicis de diferent tipologia als domicilis de les persones. 

 

El final de curs també ha estat atípic i no s'ha pogut fer cap trobada. Per assegurar un tancament del curs a nivell simbòlic s'ha preparat un videomuntatge amb un recull de fotografies de tots els tallers i un missatge d'esperança i agraïment, que s'ha fet arribar a totes les persones grans. Pel proper curs 2020-21 ja s'està treballant en les mesures que s'hauran d'oferir als tallers per a gent gran activa.

tallers gent gran