Els Mossos denuncien set persones a Taradell per no portar la mascareta

Els casos de coronavirus continuen baixant al poble i, durant l'última setmana, se n'han diagnosticat dotze.

Dissabte, 21/11/2020

Mascareta

Els últims dies, els Mossos d'Esquadra han denunciat set persones per no portar la mascareta als carrers de Taradell. Unes denúncies que poden acabar amb multes de fins a 100 euros. Així ho va alertar l'alcaldessa, Mercè Cabanas, en una entrevista al programa Precs i preguntes dijous passat: "Això vol dir que encara hi ha molta gent que li costa entendre que en públic s'ha de portar la mascareta".

Pel que fa a les pintades que van aparèixer al cotxe de la Guàrdia Municipal el cap de setmana passat, l'alcaldessa va explicar que "no hi ha novetats" a l'espera de la investigació dels Mossos. Cabanas també va aprofitar l'entrevista per apuntar que últimament s'han vist voltar vehicles 4x4 de la Guàrdia Civil pel poble, "cosa que feia temps que no es veia", i per reclamar civisme en les excursions per l'entorn rural de Taradell, ja que molts terrenys són de propietat privada.

Menys casos de coronavirus

Coronavirus

Una setmana més, l'alcaldessa va insistir que "no podem abaixar la guàrdia", malgrat que els indicadors epidemiològics millorin. Segons les últimes dades de Salut i del grup de recerca Biocom de la UPC, els últims set dies s'han diagnosticat 12 casos de coronavirus (quatre menys que fa una setmana). Tot i això, l'índex de risc es manté alt: a Taradell, encara està per sobre dels 300 punts. Pel que fa a la taxa de reproducció és de 0,78, una mica per sobre de la mitjana catalana. 

La Residència Vilademany continua sense cap cas de coronavirus i, a les escoles, hi ha dos grups confinats: un a Les Pinediques i un altre al Sant Genís i Santa Agnès.

 

Entrevista a l'alcaldessa, Mercè Cabanas, al principi d'aquest programa:

twitter