Els botiguers de Taradell, indignats amb les restriccions als comerços i el tancament de bars i restaurants

L'ABT avisa que aquesta situació complica la posada en marxa d'una targeta compartida amb Vic Comerç per fomentar els negocis del poble.

Dissabte, 17/10/2020

Taradell, efectes coronavirus (2)

 

Els comerciants de Taradell estan indignats amb les noves restriccions de la Generalitat que han entrat en vigor aquest divendres per frenar l'expansió del coronavirus. El que menys entenen és el tancament de bars i restaurants, i els centres d'estètica: "Tenim la sensació que es vol criminalitzar la restauració, així com també els centres d'estètica", va dir el nou president de l'Associació de Botiguers de Taradell, Jordi Guillamón, al programa Taradell al dia dijous al vespre.

Logo ABT

 

Guillamón va defensar que "han pres mesures extremes i han estat molt rigorosos". Per això, no troben correctes les noves restriccions que s'han aplicat. Pel que fa a l'aforament del 30% que s'ha dictat als comerços, els comerciants del poble tampoc ho veuen clar: "Això implica tenir un 30% d'opcions de facturar. Limites la capacitat de generar ingressos. En canvi, les despses fixes que tens no canvien", va denunciar Guillamón.

El president de l'ABT va rematar: "Es limita la possibilitat de mantenir un negoci com Déu mana", després d'una etapa en què molts establiments van estar tancats tres mesos. De fet, aquestes noves restriccions podrien comportar l'aplicació o l'allargament d'alguns ERTOs. Per això, els comerciants reclamen que les restriccions vagin acompanyades d'altres mesures.

La targeta de compra es podria ajornar

En la matexa entrevista, Guillamón també va alertar que aquesta situació podria afectar la posada en marxa de la targeta de compra que implantaran a Taradell en col·laboració amb Vic Comerç. La idea era activar-la abans de la campanya de Nadal, però podria ser més endavant en funció de com evolucioni la crisi.

La implantació d'aqesta targeta integrada amb Vic Comerç ha de permetre donar a conèixer els negocis de Taradell i captar nous clients. La idea és que cada establiment, a partir d'aquesta targeta, apliqui campanyes i promocions que cregui oportunes als seu negoci. Els clients dels dos municipis, en una iniciativa pionera, podran utilitzar la targeta tant a Vic com a Taradell.

 

Entrevista a Jordi Guillamón, president de l'ABT, a partir del minut 39:

twitter