El propietari de l'edifici que es va incendiar dissabte tindrà dos mesos per rehabilitar-lo o enderrocar-lo

L'Ajuntament ha declarat l'habitatge com inhabitable. 

Dissabte, 27/02/2021

L'edifici que es va cremar el passat dissabte al carrer de Vic núm. 12 de Taradell "ha quedat en un estat ruïnós i inhabitable", va explicar l'alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas, al programa de Ràdio Taradell Precs i preguntes del passat dijous. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Taradell, mitjançant un decret d'alcaldia, obligarà al propietari que faci les obres necessàries, en el propers cinc dies, "perquè no hi hagi més desperfectes tant en els quatre pisos com en els veïns, així com tapar amb una lona la teulada o treure les tanques que hi ha ara en el carrer". A banda d'aquesta actuació més immediata, l'Ajuntament també ha decretat que "en el termini de dos mesos el propietari hagi de tenir la llicència per rehabilitar els quatre pisos (és a dir, tot l'edifici) o enderrocar-lo". 

Tot i que es tractava d'un edifici vell, Cabanas va explicar que feia pocs mesos un tècnic, que no era de l'Ajuntament, havia firmat la cèdula d'habitabilitat i per tant, significava que "els pisos eren habitables". 

Tal i com ja va informar Ràdio Taradell dissabte, les quatre famílies que vivien en aquest edifici han estat reubicades. La família amb tres menors ocupen un dels pisos d'emergència que té l'Ajuntament a Taradell. Un matrimoni s'ha instal·lat a casa d'uns familiars; una altra persona ha llogat un pis a Vic i, finalment, una altra família s'ha instal·lat en uns pisos d'urgència, a Vic. 

post pis incendi (2)

post pis incendi (1)

 

Entrevista a l'alcaldessa:

twitter