El ple municipal rebutja la sentència que ha inhabilitat Quim Torra

L'últim ple també va aprovar l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública

Dissabte, 17/10/2020

L'últim ple municipal de l'Ajuntament de Taradell, que es va fer dijous de la setmana passada, va rebutjar la sentència d'inhabilitació del president Quim Torra. Es va fer a través d'una moció impulsada per l'AMI en què manifesta que "davant una justícia espanyola que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l'estat de dret, el món municipal català tenim la necessitat d'unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta".

Quim Torra inhabilitat

 

D'altra banda, el ple també va aprovar l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, una entitat que compta amb més  de 50 inscrits i té la voluntat d'incidir i apostar per la municipalització de la gestió de l'energia als municipis.

L'entitat vol impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d'energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic més just, democràtic i sostenible. També vol assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos. Per aconseguir-ho, els integrants de l'AMEP apunten cap a mesures que "afavoreixin i permetin la municipalització de les xarxes de distribució d'electricitat, tal com es fa en d'altres països d'Europa".

 

Ple municipal:

twitter