El nom del Centre Cultural Costa i Font es canviarà per un de dona

Durant la festa major, es farà un procés participatiu per escollir el nou nom entre tres opcions.

Dissabte, 28/12/2019

INNOCENTADA

El nom de Centre Cultural Costa i Font té els dies comptats. Després d'inaugurar la placeta Muriel Casals (el primer espai públic de Taradell amb un nom de dona), ara l'Ajuntament s'ha posat les piles per complir amb la llei que obliga que els carrers i els equipaments públics siguin paritaris. El primer pas es farà a Can Costa i, les properes setmanes, canviarà de nom. Per escollir-lo s'obrirà un procés participatiu durant la festa major d'hivern i s'espera que, durant el mes de febrer, es faci la inauguració del nou espai rebatejat.

Can Costa Centre Cultural

 

Entre les tres opcions que s'han posat sobre la taula hi ha el nom de l'actual alcaldessa, Mercè Cabanas, gran defensora de la cultura durant la campanya, "com la base que ho pot canviar tot", a més de ser la primera dona que ocupa l'alcaldia del municipi. La segona opció que es podrà votar és el nom d'Anna Maria Tuneu, fins fa quatre dies presidenta de la Festa d'en Toca-sons, vinculada al món del teatre i estretament lligada també a Junts per Taradell. Finalment, el tercer nom que formarà part de la consulta és el de Maria Mahrer, la segona dona de l'empresari Bonaventura Costa i Font, qui actualment dóna nom al centre cultural.

La votació serà del 18 al 26 de gener i es farà en una urna que s'instal·larà, precisament, a Can Costa. L'horari encara s'ha de definir, "però hi haurà moltes opcions perquè tothom hi pugui participar", expliquen fonts municipals a Ràdio Taradell. L'objectiu és arribar a una participació rècord per aconseguir que el canvi, suggerit per l'associació Som Dones, tingui al màxim consens. 20 anys després d'inaugurar el centre cultural, l'equip de govern creu que és un bon moment per aquest canvi i el justifiquen pel pes que històricament han tingut les dones en l'àmbit de la cultura. A més, elles van conviure milers d'hores entre les parets de la fàbrica tèxtil de Can Costa.