El Grup de Recerca Local i l'Arxiu Fotogràfic recuperen una filmació inèdita de la Festa de l'Arbre del 1976

Dissabte, 16/09/2017

En el marc de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic celebrada a la Biblioteca de Taradell aquest divendres, el Grup de Recerca Local i l'Arxiu Fotogràfic van presentar un documental sobre les festes de l'arbre que es van celebrar a Taradell durant els anys 1976, 1977 i 1978. Una de les peculiaritats d'aquest documental es que s'han recuperat una filmació inèdita, cedida per Vicenç Tió, sobre la Festa de l'Arbre de l'any 1976. El documental es complementa amb entrevistes, retalls de premsa i fotografies de les tres edicions que es van celebrar entre el 1976 i el 1978.

L'acte va comptar amb Pere Casas, representant del Museu del Ter que és qui coordina, per cinquè any consecutiu, la programació de la mostra a la Catalunya Central. Casas va explicar que "la Mostra, a banda de la divulgació de documentals actuals, és també una forma de visualitzar i incentivar la recuperació d'antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic. Una iniciativa per donar a conèixer i posar en valor el nostre patrimoni etnogràfic".

Aquest és el segon any consecutiu que la Biblioteca acull una de les activitats de la Mostra de Internacional de Cinema Etnogràfic. L'any passat va recuperar una filmació antiga dels Gegants de Taradell.

En aquest enllaç podeu trobar més informació sobre la Festa de l'Arbre a Taradell i veure el documental.