El coronavirus espanta en Toca-sons i se suspèn la festa del dia 25

La franja de la festa se substituirà per una nova representació de la caminada teatralitzada.

Divendres, 07/08/2020

Tocasons 2019 (57)La nova junta de la Festa d'en Toca-sons haurà d'esperar-se un any per poder ensenyar tots els canvis que volia introduir a la festa del temut bandoler. Aquest any, han decidit suspendre-la per la pandèmia de la Covid-19. En un comunicat, la comissió assegura que "el format de festa actual en què el contacte entre bandolers, sometent i el públic assistent és constant no s'adequa a la normativa actual que marquen les autoritats sanitàries. La junta no vol organitzar la festa a mitges i creu que aquesta és l'opció més oportuna". Per tant, per primer cop en 28 anys, en Toca-sons no entrarà a Taradell el proper 25 d'agost. Una decisió que la comissió justifica per "responsabilitat i precaució".

 

Tot i això, l'equip d'en Toca-sons intentarà mantenir una mica l'esperit del bandoler a través de la caminada terrorífica teatralitzada. Caça de bruixes es reinventarà i es farà una barreja entre aquesta caminada i la que havien fet anteriorment, A la foscor d'en Toca-sons. Tal com estava previst, es farà els dies 20 i 21 al vespre i s'hi afegeix una nova data: també es farà el dia 25 (el dia que havia d'entrar en Toca-sons) de 7 a 9 del vespre. Se seguirà la mateixa estructura que altres anys, tant de grups i aforament, i s'hauran de comprar entrades. També deixen clar que no hi haurà contacte entre públic i actors, l'ús de la mascareta serà obligatori i se seguiran tots els protocols de seguretat establerts.

Aquest any, també tocava una nova edició del Toca-canalla, però fa uns mesos la comissió organitzadora ja va anunciar que el posposava arran de la crisi sanitària pel coronavirus.

 

 

twitter