El Cicle de Músiques de Santa Llúcia estrena Les Pinediques com a escenari

Dimecres 27/02/2019

Per sisè any, els Amics de Santa Llúcia organitzen el Cicle de Músiques a Santa Llúcia. Un cicle de música de cambra, de cinc concerts de petit format, en què es pot sentir tot tipus de música i de quasi totes les èpoques. Aquest any,  com a novetat, s'estrena un escenari nou, el gimnàs de l'Escola Les Pinediques. Des de l'organització creuen que "reuneix totes les qualitats per poder desenvolupar la nostra activitat, i també la més important, s'adequa molt bé a la capacitat que necessitem per al cicle".

Justament, el primer concert del cicle es farà en aquest escenari. Serà una actuació del quartet Gradiva, amb música del segle XX, i la intervenció d'un escultor, Pablo Bruera, que anirà plasmant visualment les peces. És un concert de música en viu amb improvisacions visuals i es farà diumenge a les 6 de la tarda.

El segon concert serà un homenatge al centenari de la mort del compositor francès Claude Debussy. Serà un concert íntegrament de peces de cambra d'aquest autor, i inclou un nombre molt variat d'intèrprets, membres de l'OBC, des d'un quartet de corda a dues arpes flauta i també celesta i una veu que fa la narració d'uns textos, també pertanyents a  algunes de les obres. Nou artistes sobre l'escenari per fer un repàs d'obres difícilment programables i programades al nostre país.

El tercer concert es dedicarà a Jean-François Dichamp, pianista francès, i s'oferirà un recital amb la Humoresque de Schumann com a peça central del concert, envoltada  de música del seu país, de Couperin, i com no del celebrat Debussy, amb grans joies com per exemple La cathedrale Engloutie, una peça cabdal de l'impressionisme francès.

Els dos últims concerts del cicle es faran a l'escenari habitual. El quart serà d'un trio de corda, Anca Ratiu al violí i Christine de Lacoste i Jean –Batiste Texier al violoncel, que oferiran diferents obres de l'avantguarda romanesa hongaresa, txeca i eslovaca del segle XX.

Per acabar, el cinquè concert és l'emblema del cicle, el que dóna sentit a l'espai de la capella i al concert al voltant del qual giren cadascun dels cicles: el Bach a Tres. Aquesta vegada amb els intèrprets, dos celistes i un violinista, on es podran sentir dues suites per a cello sol, i la segona per a violí sol, comptant amb els mateixos intèrprets per segon any, Jose Mor i Olga Manescu al violoncel, i Joel Bardolet al violí.

Com a novetat, i aprofitant el nou espai, per al segon i tercer concert, s'oferirà un mini concert, de mitja hora a dos quarts de cinc de la tarda, obert a tots els alumnes del poble, tant de les tres escoles de primària com l'Escola de Música. Serà un format de mini concert, amb aclariments i comentaris per tal de començar a introduir el públic jove dins d'aquests formats de música clàssica.

Cicle-2019-cartell-generic.jpg