Dos detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana a Taradell

S'arresten 13 persones a tot Catalunya i es desmantellen sis plantacions.

Divendres, 09/09/2022

Dues de les tretze detencions que es van fer aquest dimecres en una operació de la Guàrdia Civil contra el conreu i tràfic de marihuana a Catalunya van ser a Taradell. En concret, en una nau del polígon El Vivet. L'organització operava a Tarragona, però tenia ramificacions a la resta de demarcacions amb l'objectiu de distribuir les substàncies per tot Europa. En total, es van desmantellar sis plantacions de marihuana, i també es van intervenir 2.500 plantes, 22 quilos de cabdells i 50.000 euros en metàl·lic.

Plantació marihuana

La policia va detectar els primers indicis el novembre, quan va identificar diferents possibles punts de cultiu. En el marc de la investigació, es van localitzar les plantacions, vigilades pels membres de la organització. Les naus o domicilis es nodrien d'electricitat a través de connexions irregulars a la xarxa, amb un consum equivalent al de més de 400 habitatges, amb una frau de més de 330.000 euros.

En l'operatiu, hi van participar 300 agents, que van fer escorcolls en una desena de domicilis. A més de Taradell, també n'hi va haver a Reus, Tarragona, Cambrils o Torre Serona, al Segrià.

Als detinguts se'ls acusa de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. A més, s'investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.

Televisió Espanyola va poder accedir a l'interior de la nau i ho explicava així:

 

twitter