Avui, es reviuran les nits a Can Grapas i l'oci nocturn dels 70 i 80 a Taradell

La nit a Taradell: de Can Grapas al Tramun passant pel Maricel i La Gavina recull la petjada que van deixar aquests quatre locals mítics.

Divendres, 19/08/2022

Aquest divendres, en el marc de la festa major, el Grup de Recerca presenta un nou documental. Es tracta de La nit a Taradell: de Can Grapas al Tramun passant pel Maricel i La Gavina, en el qual es farà un repàs per aquests quatre bars taradellencs de la dècada dels 70 i 80. L'acte començarà a 2/4 de 10 del vespre als jardins de Can Costa i després de la projecció els mateixos protagonistes posaran música de l'època.

Can Grapas_Pep Llusà

A través del testimoni de Gustau Benguerel, Tere Caralt, Agustí Escarré, Carme Güell, Pep Llusà, Isidre Miralpeix, Joan Mundó, Albert Om, Josep Pons, Quimi Portet, Fina Pujol, Antònia Pujols, Jordi Roca, Josep Teixidor i Joan Vilamitjana, que regentaven o freqüentaven aquests locals, es reconstrueix una part de la història de l'oci nocturn de Taradell a través de quatre locals que van marcar tota una època, en què van viure molts canvis socials, polítics i també musicals.

Un pes important del documental el té Can Grapas. Obert l'any 1969 per Joan Mundó (Tramun)  i Josep Llusà i situat al capdamunt del carrer Ramon Pou, es va convertir en un local de referència, tant a nivell musical com cultural, no només a la comarca d'Osona sinó també a tot Catalunya. Era habitual trobar-s'hi el Gato Pérez, Toti Soler, Pau Riba, Jaume Sisa, els Joglars, Els Comediants o Quimi Portet, que hi va fer el seu primer concert.

El documental, de 37 minuts, és només un petit resum de la història d'aquests mítics locals nocturns per recordar la petjada que van deixar a molts joves de fa 40 o 50 anys.

Més informació del documental.

1200 159464944010 Amb clients can grapas Pep amb barba 1977