Diumenge, màgia solidària per 'La Marató'

Dimecres, 28/11/2018

La plataforma Taradell amb La Marató continua amb l'organització d'activitats per recaptar fons pel programa solidari per excel·lència. Aquesta setmana, l'Associació Màgia Central i Taradell contra el Càncer preparen una gala de màgia. Es farà al Centre Cultural Costa i Font a partir de dos quarts de 6 de la tarda i el donatiu de 5 euros es dedicarà a La Marató de TV3, que aquest any lluitarà contra el càncer. La jove taradellenca Maga Game pujarà a l'escenari, acompanyada d'altres cracs d'aquest món: Màgic Poc, Mag Rovi, Flash Magic, Mag Caru, Mag Dian, Imaginat i Mag Marcel.

D'altra banda, la Biblioteca també col·labora amb La Marató. Ho fa amb una venda de llibres solidària a través d'una parada situada davant el taulell de préstec on es podran adquirir documents de l'equipament que es troben duplicats o de donacions. Per adquirir un d'aquests llibres i participar així en aquesta iniciativa solidària, s'haurà d'aportar 1 euro per cada exemplar. A banda d'aquesta activitat, el proper dimarts 11 de desembre la Biblioteca acollirà una de les conferències divulgatives sobre La Marató de TV3. Anirà a càrrec de professionals de la salut per divulgar la malaltia i despertar l'esperit solidari al voltant de les persones afectades i les seves famílies. Començarà a 2/4 de 8 del vespre i està adreçada al públic en general.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%.

màgia-marató-354x500.jpeg