Dijous torna l''Instinews'

El primer programa de la temporada es podrà escoltar aquest dijous a les 4 de la tarda. 

Dimecres, 11/11/2020

Instinews 2020 novembre (2)

 

Els alumnes de segon d'ESO A de l'Institut de Taradell seran novament els protagonistes d'Instinews, un magazín que es va estrenar l'any 2016 i que enguany enceta temporada aquest dijous. Aquest programa té la peculiaritat que es fa tot amb anglès. A més, els mateixos alumnes són els encarregats de gravar des de les falques, els anuncis i de fer de tècnics.

L'objectiu d'Instinews és fer un taller de ràdio com una eina pedagògica enfocada a millorar l'expressió oral dels escolars i alhora millorar l'idioma d'una manera més atractiva per a ells. Des de l'inici de curs, els alumnes han après el funcionament intern d'una ràdio i també a estructurar els continguts del guió d'un magazín d'uns cinquanta minuts de durada. La gravació del programa es va fer la setmana passada als estudis de Ràdio Taradell. 

Instinews 2020 novembre (3)

 

En aquesta ocasió, les seccions són les següents explicades pels propis alumes: 

- De sèries de TV3 amb Judit, Bruna i Alba: "Vam fer una tria de 9 sèries de TV3 de més velles i de més actuals. Vam explicar de què va cada sèrie. Després vam demanar a les classes de segon i als mestres que tenim nosaltres quants havien vist la sèrie, vam ajuntar tots els resultats de les classes i dels professors i vam comparar el nombre de persones que havien vist cada sèrie. Finalment en vam treure algunes conclusions".

- De música a càrrec de Laia, Iris, Maria i Soraya: "Una altra secció tracta sobre les cançons més famoses d'aquest 2020. Hi havien tres estils de música (pop, trapp i reggeton) i de cada una d'aquests tipus de música vam dir la definició i vam escollir la cançó més popular o més visualitzada". 

- D'esports i art amb Hicham i Patryk: "Tracta sobre picasso i Cristiano Ronaldo. Vam explicar la seves trajectòries i les seves professions". 

- De Youtubers amb Arnau, Biel, Jan i Oriol: "Tracta sobre youtubers catalans. Vam explicar què és Youtube i després vam fer la selecció d'alguns i vam explicar la seva biografía".

- De jocs digitals amb Narcís, Pemba i Senim: "Vam explicar el Fornite".

- De videojocs amb Pau, Tristany, David i Biel: "Vam escollir quatre videojocs i vam explicar sobre què tractava cada un. Els jocs son FIFA, Good of war, Minecraft i Among us".

- De plataformes digitals amb Guillem, Christian, Maxim i Genís: "Vam triar quatre plataformes diferents:Iinstagram, Twitch, Youtube i Amazon. Vam explixar diferentes caracteristiques de cada plataforma". 

- De Tik tok amb Ahinoa, Erika, Semira i Júlia. "Vam parlar sobre Tik tok. Què és, els seus rols i les persones més famoses".

El programa es podrà escoltar aquest dijous a les 4 de la tarda i també tots els dijous dels mesos de novembre i desembre en el mateix horari. Tanmateix, també el podreu escoltar on-line a través del següent enllaç:

twitter