Dijous, es farà una xerrada sobre l'autoconsum fotovoltaic i els seus beneficis

L'Ajuntament ha modificat les ordenances per facilitar i incentivar les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica.

Dijous 28/11/2019

Amb l'objectiu d'impulsar l'autoconsum fotovoltaic a Taradell, l'Ajuntament organitza una xerrada pel proper dijous. Es farà a Can Costa a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Gil Salvans, tècnic de l'Agència Local d'Energia del Consell Comarcal d'Osona. A més d'explicar-ne els avantatges, el regidor de Sostenibilitat, Joan Canó, explicarà les mesures que s'han pres per bonificar l'Impost sobre Béns Immobles i en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres al municipi. D'aquesta manera, es vol facilitar i incentivar les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica als habitatges del municipi. A través d'aquestes instal·lacions s'aprofita l'energia del sol per generar i consumir energia elèctrica a casa.

xerrada consum fotovoltaic

 

A més, en el marc del programa Gent Gran Activa, i juntament amb la Mancomunitat la Plana, s'ha organitzat la xerrada Mesures d'estalvi a la llar i el bo social, que serà conduïda pel mateix tècnica, Gil Salvans, a les 5 de la tarda a la Llar de Jubilats de Taradell, amb l'objectiu de donar a conèixer algunes de les mesures que permeten reduir l'import de la factura d'electricitat, com pot ser ajustar la potència contractada a les necessitats de cada llar, triar la modalitat de contractació del mercat regulat, escollir la tarifa de discriminació horària o tramitar el bo social.

Aquest acte compta també amb la col·laboració de l'Associació de Jubilats de Taradell, l'Agència Local de l'Energia d'Osona i el Consell Comarcal d'Osona.