Deu famílies de Taradell s'ofereixen per acollir persones refugiades d'Ucraïna

Al municipi, ja hi ha almenys dues famílies ucraïneses que han fugit de la guerra.

Dilluns, 05/12/2022

Una vegada més, Taradell torna a mostrar la seva cara més solidària i el municipi ja acull les primeres persones refugiades d'Ucraïna. Estan en cases de particulars que els han obert les portes. Segons va explicar dijous, en una entrevista a Taradell al dia de Ràdio Taradell, la presidenta d'Osona amb els Nens, Mercè Fiol, deu famílies de Taradell s'han ofert per acollir refugiats i, ara, ja hi ha almenys dues famílies ucraïneses que estan en cases del municipi.

20220305 ukraina xarxes

D'aquesta manera, Taradell s'ha adherit a la campanya Osona amb Ucraïna, que té per objectiu recollir fons econòmics i recursos de l'habitatge per a les famílies ucraïneses que tenen vincle amb la comarca. Des de l'Ajuntament de Taradell emplacen a ajudar mitjançant aquestes dues vies: ingressant diners al compte corrent d'Osona amb els Nens (ES61 0081 0154 3100 0158 8868) o oferir habitatges disponibles per acollir famílies refugiades, omplint un formulari a través de la seva pàgina web.

La campanya Osona amb Ucraïna està impulsada per l'ONG i té el suport del Consell Comarcal d'Osona, l'Ajuntament de Manlleu, l'Ajuntament de Torelló i, mitjançant la Mancomunitat la Plana de la qual Taradell en forma part, també l'Ajuntament de Taradell.

Des del 1997, Osona amb els Nens ha acollit centenars de nens víctimes de l'accident nuclear de Txernòbil i ara volen acollir a les seves famílies víctimes de la guerra.

 

Entrevista a la presidenta d'Osona amb els Nens, Mercè Fiol, a partir del minut 46:


 

twitter