Detecten un nou niu de vespa asiàtica a Taradell

Els veïns de la zona han avisat els agents municipals davant la detecció del niu. 

Dilluns, 05/12/2022

Els veïns d'una zona propera entre el camí de la Vallmitjana i de Dalt La Serra han detectat un niu, suposadament de vespa asiàtica, en un arbre molt a prop de la zona habitada per algunes cases de pagès del voltant. Un cop han caigut les fulles dels arbres, es van adonar de la presència del niu, d'importants dimensions. Dissabte al matí, els veïns van trucar els agents municipals de Taradell que de seguida es van desplaçar al lloc. Van fer fotografies del niu i de la zona, poc concorreguda, ja que no hi ha un camí fàcil per accedir-hi. El següent pas serà informar-ne el propietari perquè el tregui. 

Vespa Asiàtica (2)

Els nius, esfèrics i en forma de pera, estan formats per un material que recorda al paper maixé, elaborat a partir de fibra de fusta i la mateixa saliva de les vespes. Normalment, estan penjats a gran alçada en arbres, però també es poden trobar a terra o en edificis.

L'Ajuntament de Taradelll, fa uns mesos, ja va fer una actuació en un niu de vespa asiàtica situat al dipòsit de Can Costa. 

La vespa asiàtica, coneguda també com a vespa velutina, és una espècie procedent del sud-est asiàtic que ha trobat a Europa unes condicions ideals per al seu desenvolupament. La vespa asiàtica no és perillosa per a la salut i el benestar humà, però sí que pot ser un risc per a la biodiversitat i l'apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i, durant l'època de cria, caça centenars d'abelles diàriament per a alimentar les seves larves.

Vespa Asiàtica (3)

Aquesta espècie no és més agressiva que les vespes autòctones ni les seves picades són més doloroses ni més perilloses. Per aquest motiu, en cas d'una picada, cal actuar igual com amb una picada o mossegada d'un altre insecte. Així mateix, si es detecta un niu, es recomana mantenir-se a una distància mínima de cinc metres, ja que només ataquen si se senten amenaçades. 

La vespa asiàtica es diferencia fàcilment de la resta de vespes per la seva coloració fosca en pràcticament tot el cos, exceptuant una línia horitzontal groga a l'abdomen i les potes fosques en la meitat anterior i de color groc en la meitat posterior.

Vespa Asiàtica (5)

 

twitter