Denuncien diversos abocaments de deixalles il·legals a Taradell

Tindrien a veure amb un desmantellament de plantes de marihuana a Mont-rodon.

Divendres, 20/01/2023

L'Ajuntament de Taradell ha obert un expedient sancionador, segons les ordenances municipals, per abocaments incontrolats detectats entre divendres 13 de gener i el passat dilluns, un al Camí del Verinal, entre la Casanova del Cunier i l'Om, i l'altre, que ha estat vist per molts senderistes, a l'entorn del camp de golf de Taradell. Per la documentació trobada i el tipus de material llançat, podrien tenir el mateix origen, amb restes d'una plantació residencial de marihuana, que haurien desmantellat al barri de Mont-rodon. Davant de la casa que tenien llogada també hi van deixar abandonat a la vorera mobiliari divers.

Els agents de la guàrdia municipal van rebre el primer avís divendres dia 13 al vespre sobre un abocament il·legal al Camí del Verinal. A més de les tiges de marihuana hi havia un aparell d'aire condicionat, emprat en les plantacions d'interior, envasos de productes necessaris per a fer una plantació, mantes, roba, una gàbia d'ocells i restes de menjar. Els Mossos d'Esquadra van rebre la pertinent acta de denúncia dels fets. La brigada municipal ha netejat l'indret aquests dies.

L'altre abocament era al Camí del Puig, en un descampat al costat del camp de golf, just per on passa el PRC-42, als límits dels termes de Taradell i Tona, també a la zona de Mont-rodon. Aquí hi van abocar sobretot bosses negres de plàstic de gran volum amb terra feta servir per conrear marihuana i plaques de pladur i guix, que també van recollir i netejar la brigada municipal.

Segons l'article 35 i 36 de l'ordenança de residus municipals, un abocament incontrolat és sancionable: si es considera una infracció greu, com un abocament incontrolat de qualsevol tipus de residus municipals sense un greu deteriorament pel medi ambient i o la salut de les persones, la sanció pot ser de 301 a 1.500 euros. En el cas que es provi que és una infracció molt greu, perquè hi ha perjudici del medi i/o pot perjudicar la salut és de 1.501 a 3.000 euros.