Crida de l'Arxiu Fotogràfic per recollir material sobre la crisi del coronavirus

L'objectiu és deixar testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l'impacte de la pandèmia.

Dilluns, 18/05/2020

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell ha començat una campanya per recollir documentació relacionada amb l'impacte de la Covid-19 al municipi. La iniciativa #Arxivemlacovid19, impulsada per l'Associació d'Arxivers de Catalunya neix amb la voluntat de crear testimoni i una memòria col·lectiva completa i real de l'impacte de la crisi del coronavirus.

Taradell, efectes coronavirus (1)

 

Per aquest motiu, es demana la col·laboració ciutadana per aportar imatges, vídeos o documents relacionats amb la crisi sanitària, ja siguin d'espais públics, balcons, comerços o activitats essencials. És a dir, tot aquell material que permeti documentar el confinament, la malaltia, la solidaritat, l'angoixa per la situació econòmica, els espais públics buits o la suspensió de la vida social, entre d'altres. Tot aquest material servirà per poder explicar, en el futur, com es va viure aquesta pandèmia a partir de la societat i no només a través de la documentació de les administracions i mitjans de comunicació.

El material es pot aportar a través del formulari que trobareu en aquest ENLLAÇ o bé al servei d'arxiu a l'adreça miralpeixtl@taradell.cat o la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, al correu b.taradell@diba.cat.
 
L'Arxiu, a part de col·laborar en aquesta tasca d'aportació de documents, proposa que es faci difusió de la iniciativa a les xarxes socials amb l'etiqueta #Arxivemlacovid19.

twitter