Crida a les dones que van treballar al tèxtil a Taradell

En el marc del 8-M, se'ls farà un homenatge el dissabte 5 de març.

Dissabte, 05/03/2022

Just d'aquí a un mes, el dissabte 5 de març, i en el marc dels actes del 8-M (el Dia Internacional de la Dona), l'Ajuntament de Taradell i Som Dones faran un acte de reconeixement a les dones que van treballar al sector del tèxtil del municipi. Per això, han començat a fer una crida per trobar al màxim de dones possible. Creuen que és el moment de fer-los un homenatge merescut.

Dones treballadores del tèxtil de Taradell

Aquest serà el punt de partida i la temàtica del 8-M a Taradell, així com també del 25-N, el Dia Internacional contra la Violència Masclista. La regidora d'Igualtat, Núria Arau, i la presidenta de Som Dones, Maria Godayol, van explicar aquest dijous al vespre en una entrevista al programa Taradell al dia que aquest any han decidit unificar el cartell del 8-M i emmarcar els actes dins d'una mateixa temàtica. 

En l'acte del 5 de març, a més de fer un homenatge a les dones treballadores, que eren clau en aquestes fàbriques, però no prou reconegudes, també hi haurà una conferència de la historiadora Assumpta Montellà sobre les colònies tèxtils.

Qui estigui interessat a participar en l'homenatge pot adreçar al telèfon 938 126 100 o a través del correu taradell@taradell.cat, donant el nom, adreça i fàbrica on es va treballar. No és necessari que les dones siguin de Taradell, poden ser de qualsevol altre municipi.

 

En parlem amb la regidora d'Igualtat, Núria Arau, i la presidenta de Som Dones, Maria Godayol: