Crema un pis d'un edifici del carrer de Vic a Taradell

S'ha cremat una habitació del tercer dels quatre pisos que hi havia al bloc.

Dissabte, 20/02/2021

Al voltant de les 5 de la tarda d'aquest dissabte va començar un incendi que va cremar el tercer pis de l'edifici número 12 del carrer de Vic de Taradell. Les flames que sortien de la finestra d'una habitació va alarmar els veïns que van trucar els bombers. Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar la Guàrdia Municipal, quatre dotacions dels bombers, una ambulància del SEM i també els Mossos d'Esquadra. 

Els bombers van poder evacuar la família que vivia al pis i van haver de rescatar una persona que hi havia atrapada pel fum en el quart pis. Tot i que va poder sortir il·lesa, va ser traslladada a l'Hospital per prevenció. 

Els bombers van poder apagar el foc i durant molta estona van remullar l'edifici ja que en diferents moments va semblar que es revifava. També van comprovar l'estructura de l'edifici, que és molt vell, per si havia quedat afectat, i també la teulada, que amb l'incendi va patir molts desperfectes. A quart de vuit de la tarda, els bombers estaven desenrunant el pis de l'incendi. 

L'arquitecta municipal va visitar l'edifici i va decretar que era inhabitable. Per aquest motiu, l'Ajuntament va buscar solucions per reubicar les famílies dels pisos, un d'ells desocupats. Una família s'instal·larà provisionalment a casa d'uns familiars o coneguts; la família del pis incendiat, a un pis d'emergència social que té l'Ajuntament al pisos socials d'El Pujoló, i el tercer, tot i que de moment no tenen ubicació, se'ls hi està s'està buscant un familiar o conegut perquè hi pugui anar. 

Incendi (2)

Incendi (3)

Incendi (4)

Incendi (5)

Incendi (6)

Fotos: Glòria Moreno i Laia Miralpeix

twitter