La vacunació a Taradell se centra ara en la població d'entre 80 i 90 anys

Crida dels professionals de la salut a actuar amb responsabilitat per evitar una quarta onada després de Setmana Santa.

Diumenge, 28/03/2021

Anna Ribas

"Tantes vacunes com arriben, tantes vacunes com es posen." Així s'expressava la directora de l'Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga, la doctora Anna Ribas, en una entrevista al programa Taradell al dia de Ràdio Taradell dijous passat. La població que té més de 90 anys ja està vacunada i, ara com ara, estan vacunant els veïns que tenen entre 80 i 90 anys.

"Aquest dilluns, hem de rebre més vacunes i, a poc a poc, podrem anar baixant els grups d'edat", explicava la doctora. Tot i això, malgrat mantenir un ritme "alt" de vacunació a Osona, admetia que encara els arriben poques vacunes. Pel que fa a la represa de la vacuna d'Astrazeneca a població de fins a 65 anys, Ribas també va assegurar que han tingut una "resposta massiva" de la població que s'ha convocat.

La vacuna és una de les esperances perquè la pandèmia es pugui anar controlant i també el comportament de la ciutadania. Per això, la dra. Ribas va fer una crida a "no abaixar la guàrdia" aquesta Setmana Santa. "La quarta onada depèn de nosaltres", va dir.

Repunt de casos

Coronavirus

Pel que fa a la situació de la Covid-19 a Taradell, es manté estable, si bé els últims dies el nombre de casos ha tornat a repuntar. Segons les últimes dades de Salut i del grup de recerca BIOCOM-SC, l'última setmana s'han diagnosticat 9 casos al poble; 13 si tenim en compte les dues últimes setmanes. La incidència es manté encara alta, amb una velocitat de contagi que supera l'1,5.

 

Entrevista completa a la dra. Anna Ribas a partir del minut 21:

twitter