Coronavirus: el risc de contagi es manté molt alt i es detecta un positiu entre el personal de la residència

Els centres educatius de Taradell han tancat el trimestre amb dos grups confinats: un a Les Pinediques i un altre a l'Institut.

Dimarts, 22/12/2020

Taradell ha entrat a la setmana de Nadal amb un risc de contagi del coronavirus molt alt. Si bé les xifres han millorat una mica respecte a fa una setmana, continuen sent alarmants. Segons les últimes dades de Salut i del grup de recerca Biocom de la UPC, els últims 7 dies s'han diagnosticat fins a 9 casos de coronavirus a través de proves PCR o testos d'antígens. Si ampliem el comptador als últims 14 dies, el balanç és de 21 positius. Això fa que la taxa de reproducció del virus es mantingui massa alt a Taradell i sigui d'1,24.

Coronavirus Nadal

 

Confinament preventiu a la residència

On la situació ha canviat un pèl és a la Residència Vilademany, on una professional ha donat positiu per coronavirus. Això ha obligat a confinar dues treballadores i, per prevenció, ha calgut fer un confinament preventiu de la planta 1B. Així es va comunicar a les famílies divendres passat i aquesta situació ha provocat que, durant 15 dies, s'hagin d'anul·lar les visites dels familiars d'aquestes habitacions i tampoc es poden fer sortides esporàdiques.

Pel que fa als residents, en les proves massives que es van fer la setmana passada a través de testos d'antígens i proves PCR, tots van donar negatiu, la qual cosa els fa encarar les festes de Nadal amb certa tranquil·litat. Tot i això, segons va explicar el director de la Fundació Vilademany, Lluís Verdaguer, dissabte passat a Ràdio Taradell, molts pocs familiars marxaran a casa aquestes festes. Des del centre, també han comunicat a les famílies com faran les celebracions d'aquest Nadal amb els avis que es quedin a la residència i els protocols que se seguiran amb les visites i trucades.

Dues classes confinades

Finalment, la situació a les escoles també ha canviat una mica i el trimestre s'ha tancat amb dos grups confinats: un de sisè de Primària de Les Pinediques i un altre grup a l'Institut per dos casos positius. En total, ha calgut confinar 43 persones.

twitter