Comencen les obres de remodelació de la plaça Torras i Bages

Es crearà una plaça a un sol nivell per millorar l'accessibilitat.

Diumenge, 18/12/2022

Obres plaça torras i bages (1)

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de la plaça Torras i Bages, situada a la carretera de Viladrau. Les obres tindran una durada aproximada de tres mesos, i consistiran a crear una plaça a un sol nivell per millorar l'accessibilitat des del carrer, amb un paviment de formigó i lloses i una gran jardinera d'acer. També s'hi dibuixaran jocs tradicionals, com la xarranca o tres en ratlla, pintats sobre el formigó. Així mateix s'aprofitarà per canviar tota la il·luminació i el sistema de reg de la plaça.

L'Ajuntament assegura que la remodelació de la plaça Torras i Bages, després de pràcticament 25 anys des de la seva inauguració, és "necessària pels problemes de conservació que presenta actualment". El motiu d'aquests problemes és el tipus de construcció de l'època, que provoca despreniments de les peces d'obra vista a causa de la humitat i dels arbres existents. A més, els til·lers actuals no són el tipus d'arbre adequat, tant per la manca d'espai necessari per al seu creixement com per les molèsties que genera a les edificacions properes.

Segons l'Ajuntament, la remodelació s'ha consensuat amb el veïnat. Aquestes obres s'emmarquen en el pla de millores de l'espai públic de Taradell, i pel seu finançament s'ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Obres plaça torras i bages (2)