Comença la campanya solidària "Arnau 97"

Dilluns, 28/09/2015

L'Associació de Botiguers de Taradell, amb el recolzament de la família Ricart Roca, l'Ajuntament de Taradell i IDIBELL, han engegat la campanya “Arnau 97” que pretén recaptar fons per a la investigació de la malaltia X-ALD, que l'Arnau, un nen de 8 anys de Taradell, després d'una dura i llarga lluita, no va poder vèncer.


La X-ALD és una malaltia genètica i minoritària del cervell. En la seva forma infantil inflamatòria, l'evolució és molt ràpida i té un pronòstic fatal quan no es diagnostica a temps. Convençuts, però, que la velocitat a la qual els projectes d'investigació progressen, està en relació directa amb els fons que s'inverteixen en aquests, es portaran a terme dues accions molt concretes dins la campanya perquè tothom que ho desitgi pugui aportar el seu granet de sorra i sumar-se d'aquesta manera en la investigació d'aquesta malaltia.


POLSERES SOLIDÀRIES


Aquest dilluns s'han posat a la venda, als comerços de Taradell i d'algunes poblacions d'Osona, unes polseres solidàries. S'espera que amb la venda d'aquests braçalets es recaptin una part dels fons per a la investigació de la malaltia. En principi només s'han posat a la venda als comerços de Taradell, però la presidenta de l'ABT, Laura Autonell, va afirmar a L'andana que s'espera poder obtenir l'ajuda de comerços de poblacions veïnes com Tona o Vic per vendre-les a alguns establiments.


DESFILADA I ESPECTACLE SOLIDARI


El gran acte solidari es farà el proper diumenge, 4 d'octubre. Al matí es començarà amb passejades de ponis als jardins del Centre Cultural Costa i Font amb el suport de Ponicat, que serà qui organitzi aquesta activitat. Els tiquets que es venguin per aquestes passejades seran també un donatiu.


I a la tarda, a partir de 2/4 de 6 al mateix Centre Cultural es portarà a terme una desfilada-espectacle solidària. L'acte estarà conduït per Albert Om i comptarà amb la presència de dos investigadors de l'Institut d'Investigació Mèdica de Bellvitge que exposaran davant de l'auditori algunes de les particularitats d'aquesta malaltia i què es pot fer per diagnosticar la X-ALD, ja que una detecció precoç és fonamental per al seu tractament. La Joventut Trialera de Taradell, de la qual formava part l'Arnau, també participarà a la desfilada de moda solidària a càrrec de l'ABT. Pep Plaza i Pep Sala posaran també el seu granet de sorra amb les seves actuacions.


L'entrada a l'acte té un preu-donatiu de 10€ adults i 5 € infants fins a 8 anys (l'edat que tenia l'Arnau).


A més d'aquestes activitats, s'ha habilitat una pàgina web per a qui vulgui fer qualsevol aportació a la causa:


http://www.elmeugradesorra.org/ca/repte/7726/arnau97/