Combatre el sedentarisme i la internacionalització de l'esport català, reptes de Toni Reig

Dijous, 03/03/2016

De joventut a esports. És el salt que ha fet el taradellenc Toni Reig, nou director del Consell Català de l'Esport, després de quatre anys al capdavant de l'àrea de Joventut del Govern. Dissabte, en una entrevista a Ràdio Taradell, va explicar que, "malgrat que el paisatge ha canviat, la feina és molt semblant", perquè el nou càrrec implica "molt de diàleg i molta negociació amb entitats", com ha fet fins ara. De moment, la valoració que en fa és bona. Explica que és un món "molt agraït" pel que ha pogut constatar durant aquestes primeres setmanes.

Fomentar la pràctica de l'esport és un dels reptes que s'ha marcat Toni Reig, després de comprovar que "el sedentarisme és la segona causa de mort al món". Diu que és del tot "necessària" la promoció de l'esport "com a activitat física i producte saludable". La internacionalització de l'esport català i la visualització de les federacions al món és l'altre objectiu prioritari, així com destaca la importància de l'esport en la construcció d'estructures d'estat en el procés polític que viu Catalunya.

Reig també fa balanç dels últims quatre anys com a director general de Joventut. Admet que ha estat una època "dura" per culpa de la crisi i, per tant, amb un pressupost limitat, però igualment es mostra satisfet per haver pogut desplegar les oficines joves. "Quan vam arribar n'hi havia sis o set d'obertes i, amb el mateix pressupost que al principi, hem aconseguit estendre aquesta xarxa pel territori", explica.

Una de les seves últimes contribucions en aquesta àrea va ser participar al Fòrum de Joventut del Consell Econòmic Social de les Nacions Unides a Nova York a finals de gener. Destaca "les relacions" que es van poder fer per conèixer els projectes que es fan a nivell internacional adreçats als joves, molt tocats per la crisi.

Tot seguit, us deixem l'entrevista sencera: