Canya que no és conya porta Broadway a Taradell

Diumenge 31/03/2019

Més de 250 persones van gaudir aquest dissabte a la nit de l'estrena del tercer musical de Canya que no és conya, Els cavallers de la taula quadrada, sota la direcció de Xavi Lozano. Un musical basat en la pel·lícula que els Monty Python van estrenar l'any 75. La companyia taradellenca n'ha fet una adaptació molt divertida, amb una vintena de números que han fet possible 25 actors. Ballen, canten, sense complexos ni vergonya, amb picades d'ullet constants als grans musicals de Broadway. Durant la promoció, prometien "un espectacle al més pur estil de Broadway, barrejat amb humor absurd" i així ha estat.

En total, el muntatge s'allarga durant dues hores i, més enllà de les veus i la història, en destaca la posada en escena: tots els detalls estan molt ben cuidats (fins i tot hi apareix en un moment el dipòsit de Can Costa), amb un vestuari molt ben treballat. De fet, els canvis de vestuaris són constants, ja que cada actor interpreta més d'un personatge.

Pel que fa a la història, el rei Artur, interpretat per Jordi Colom, n'és el protagonista i es passa l'obra buscant el Sant Grial, acompanyat d'una colla de cavallers molt divertits, però que de cavallers en tenen ben poca cosa. El que no sap el rei anglès és que està enmig d'un musical. Sort en tindrà de la Dama del Llac, interpretada per Lídia Bueno, que el guiarà fins a un final previsible, però que va provocar un llarg aplaudiments i molts riures per part del públic.


{literal}{/literal}

Sergi Tordera, Gerard Preseguer, Arnau Casadevall, Anna M. i Núria Tuneu, Ferran Colom, Pau Puig o Mireia i Pau Montaña són altres actors que pugen a l'escenari de Can Costa.

Aquest diumenge a la tarda es farà una nova representació i encara hi haurà dues funcions més: dissabte que ve a dos quarts de 10 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda. Les entrades es poden comprar anticipadament, per 12 euros, a Can Vilaró en horari per botiga o, a taquilla, una hora abans de cada representació. També es poden reservar a través del telèfon 649 143 786 (Joan).

En aquest enllaç, podeu veure una àmplia galeria de fotos.