Cabanas garanteix que Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Taradell el 5 de gener

En una entrevista a Ràdio Taradell, l'alcaldessa avança que, aquest any, la Fira de Santa Llúcia no es farà.

Divendres, 16/10/2020

"Els reis de l'Orient arribaran a Taradell, es passejaran i els nens els veuran". Així de clar ho va dir l'alcaldessa, Mercè Cabanas, en una entrevista al programa Precs i preguntes de Ràdio Taradell aquest dijous al vespre. Cabanas va agafar el compromís que Melcior, Gaspar i Baltasar siguin al poble el proper 5 de gener, malgrat la crisi sanitària actual. "És un dia de màxima expectació i ens comprometem que els reis arribin", va dir l'alcaldessa.

Reis Taradell 20 (1)

 

Tot i això, va deixar clar que "no serà una cavalcada tradicional" i, per això, ara, estan estudiant un nou model. Cabanas va apuntar que el més probable és que els tres reis facin un recorregut diferent, que seria més llarg, i que les famílies els esperin als seus carrers o barris. El que és segur és que s'ha d'evitar l'aglomeració de la plaça de les Eres. Tot depèn de l'evolució de la pandèmia, però, ara com ara, no es pot preveure una cavalcada com els altres anys.

Fira de Santa Llúcia, suspesa

Pel que fa a la Fira de Santa Llúcia, aquest any no es farà. Cabanas va dir que n'han començat a parlar amb els organitzadors i ho acabaran de confirmar els propers dies. "La clau d'una fira és trobar-se i fer-la seria cridar que la gent surti de casa en unes circumstàncies que ara com ara no són idònies", va dir l'alcaldessa. A més, la capella de Santa Llúcia no permet que hi hagi gaire gent a la vegada.

Carnaval, reinventat

Els Tonis i la festa major d'hivern, seguint el model de la festa major d'estiu, també s'adaptaran a la nova situació. On hi haurà més canvis serà a la rua de Carnaval, que se suspendrà. De fet, els alcaldes dels quatre municipis amb més tradició de Carnaval d'Osona, Torelló, Taradell, Roda de Ter i Centelles, han consensuat una posició comuna que explicaran els propers dies. Ràdio Taradell, com a entitat organitzadora, també emetrà un comunicat properament explicant com es reinventarà la festa.

 

Recupera l'entrevista a Mercè Cabanas:

twitter