Baixen els casos de coronavirus a Taradell i es fan cribratges massius a les escoles

Des d'aquest divendres, la Residència Vilademany torna a ser verda i permet la visita de familiars.

Dilluns, 05/12/2022

Menys casos

CoronavirusEn plena tercera onada del coronavirus, Taradell ha revertit la corba ascendent de contagis. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut a l'Ajuntament aquest divendres, durant l'última setmana, s'han diagnosticat una vintena de casos al municipi. Es tracta d'una reducció important respecte a la setmana anterior, quan el total superava els 35 positius.

Tot i això, el risc de contagi del coronavirus al municipi continua sent molt alt, amb una incidència acumulada que se situa per sobre de la mitjana d'Osona. En una entrevista a Ràdio Taradell, l'alcaldessa, Mercè Cabanas, ha insistit que "la situació encara no és la idònia" i, per això, continua reclamant que es redueixi la mobilitat.

Petita millora als centres educatius, on han arribat les automostres

On també s'està relaxant la situació és als centres educatius, on a principis de setmana hi havia fins a onze grups confinats. Segons les últimes dades d'Ensenyament, ara mateix, n'hi ha tres a Les Pinediques, amb 56 alumnes i professors en quarantena; un altra classe al Sant Genís i Santa Agnès, amb una vintena d'afectats, i un grup a l'Institut, amb 26 persones a casa seva. 

Justament, entre dijous i divendres, tots els centres educatius del poble (des de La Xarranca fins a l'Institut, passant per Les Pinediques, el Sant Genís i Santa Agnès i El Gurri) van rebre les proves ràpides que havia promès el Departament d'Educació a la tornada de vacances de Nadal. Tot el personal docent, d'administració i de serveis de cada centre ja s'ha fet la prova. Es tracta d'un frotis nasal que ha de permetre detectar asimptomàtics.

Així ho compartia un professor de Les Pinediques a Twitter:

 

 

La residència torna a ser verda

Finalment, a la Residència Vilademany, la situació ha millorat, després que fa dues setmanes tres residents i quatre professionals donessin positiu. Des de divendres, el centre torna a tenir la qualificació de residència verda. Això vol dir que els usuaris ja poden rebre visites altra vegada. Tot i això, els protocols han canviat. Ara, els familiars hauran de superar un test ràpid d'antígens abans d'accedir a la instal·lació.

 

Entrevista a l'alcaldessa, Mercè Cabanas, al principi del programa:

twitter