Aquest Sant Jordi, l'Ajuntament i la Mancomunitat regalen compost

Provinent de la fracció orgànica dels residus del municipi, es podrà adquirir de franc a l'Espai 1 d'Octubre.

Divendres, 23/04/2021

Aquest divendres, es podrà adquirir compost de forma gratuïta a l'Espai 1 d'Octubre. L'Ajuntament de Taradell posarà a disposició de la ciutadania compost procedent de la Mancomunitat La Plana per a aquelles persones que el necessitin per adobar els seus horts o jardins. El compost estarà ubicat en grans saques, i els veïns podran omplir una o dues bosses.

Pila de compost a la Mancomunitat La Plana

 

Aquest compost, que es pot comprar habitualment a les deixalleries, prové de la matèria orgànica que es recull a Taradell tres cops per setmana mitjançant el porta a porta, i que després d'un procés natural es converteix en un adob de gran qualitat. A la Mancomunitat La Plana es disposa d'una planta de compostatge, en la qual microorganismes (bacteris, fongs i actinomicets) i altres animals detritívors (cucs i paneroles), de forma natural, transformen les restes orgàniques en compost.

Cubell domèstic d'orgànica

 

El compost és un adob natural que aporta matèria orgànica i nutrients al sòl, ideal pels microorganismes i les plantes, però que no es pot aplicar en grans quantitats per evitar desequilibrar la terra.

twitter