Aquest divendres, es faran accions contra la LGTBIfòbia

A més de promoure activitats de sensibilització entre els joves, aquest any la jornada també posarà l'accent en gent gran LGTBI.

Divendres 17/05/2019

El dia 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. Una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de totes les persones per raons d'identitat de gènere i les seves orientacions sexuals i afectives. Per això, aquest divendres, es faran diverses accions de sensibilització, promogudes per la Mancomunitat La Plana.

Els ajuntaments mancomunats, com el de Taradell, plantaran uns plafons per donar a conèixer a la ciutadania aquesta data assenyalada. A més, des del programa de Joventut, s'han creat unes polseres perquè es distribueïxin als Punts Joves dels municipis i es treballi pedagògicament amb el jovent. Amb el lema Sense regles que ens prohibeixin ser qui som i amb l'etiqueta #somdiversitat els joves podran escollir entre tots els colors de l'Arc de Sant Martí.

També des del programa de Dinamització de Gent Gran s'estan distribuint uns cartells per les associacions de jubilats per sensibilitzar al col·lectiu. Es tracta dels dos cartells guanyadors del concurs que han fet els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d'Ensenyament. Així es vol donar donar visibilitat al col·lectiu LGBTI en tots els col·lectius, ja que una de les pors de les persones grans LGBTI és haver de renunciar a la seva identitat sexual o expressió de gènere per evitar possibles discriminacions en cas d'haver d'anar a viure a una residència.

Cartell LGTBI Generalitat

Cartell LGTBI Generalitat

A més, les biblioteques d'Osona, durant tot el més de maig, exposaran una selecció de llibres que visibilitzen la realitat i diversitat de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals (LGTBI). A més, a la de Vic, es faran diverses activitats com una trobada de l'associació Talcomsom, una hora del conte, una xerrada i la presentació d'un llibre.

Jornada LGTBI Mancomunitat