Aquest cap de setmana, comencen els actes per commemorar el 25-N

Dissabte al migdia, es fa una crida a participar en una cadena humana per denunciar la violència de gènere.

Del 20/11/2020 al 09/12/2020

Un any més, Taradell commemorarà el 25-N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, amb diverses propostes. Aquest any n'hi haurà menys, arran de la pandèmia del coronavirus, però igualment no es vol passar per alt la violència de gènere que encara hi ha a dia d'avui.

Aquest divendres, s'instal·larà a Can Costa l'exposició Lliures i sense por, de l'Institut Català de les Dones, que es podrà veure a Can Costa fins al 8 de desembre.

Exposició Lliures i sense port

 

Dissabte, Taradell participarà en una acció comarcal que promou la Xarxa Feminista d'Osona. El seu objectiu és formar una cadena humana per denunciar la violència de gènere. En el cas de Taradell, la convocatòria és a les 12 del migdia davant de l'Ajuntament. Es fa una crida a anar-hi amb una cartolina lila amb missatges contra la violència masclista i anar-hi vestides de negre. També es recorda que caldrà mantenir la distància de seguretat i portar la mascareta.

Cadena humana 25N

 

De cara al dia 25, dimecres de la setmana que ve, la pubilla, Mireia Montaña, llegirà el manifest d'aquest 25 de Novembre davant de l'Església i també es farà un homenatge a les 78 dones assassinades per les seves parelles a l'estat espanyol des de principis d'any. Serà a les 7 de la tarda.

Finalment, en el marc del 25-N, el 9 de desembre a la tarda, es farà un taller virtual sobre Eines feministes per una ciberdefensa. Anirà a càrrec de Kailedoscope de Vida.

A més, la Biblioteca ha fet una selecció de llibres escrits per dones i/o sobre el moviment feminista, i també s'il·luminarà de lila el campanar i l'església coincidint amb el 25-N.

A banda d'aquestes activitats organitzades des de Taradell, Som Dones també promou la participació a altres actes virtuals organitzats a la comarca. Els podeu consultar tot seguit:

25-N Taradell

twitter