Aquest divendres, arrenca un nou cicle de rutes culturals pel poble

A través de sis rutes, la segona edició de Cultura en Marxa farà un recorregut per diferents aspectes històrics, etnològics, gastronòmics i socials de Taradell.

Del 07/05/2021 al 29/05/2021

Després de la bona acollida que van tenir les rutes de l'estiu passat, en ple desconfinament, aquest maig es farà la segona edició de Cultura en Marxa. L'objectiu del projecte, impulsat per les regidories d'Educació i Cultura, és apropar a tothom el coneixement sobre Taradell, i fer-ho de manera amena, àgil i tot fent un passeig. En total, s'han ideat sis rutes, dirigides per taradellencs voluntaris, que donaran a conèixer diversos àmbits sobre el poble i la seva gent.

Cultura en Marxa - Ruta Bandolers - 2020

 

La primera ruta serà aquest divendres, sota el títol Els Motius de Taradell: història i curiositats. La periodista Mireia Munmany i l'exalcalde Josep Munmany proposen un passeig pels carrers del poble tot descobrint i coneixent els motius de les cases.

L'endemà, dissabte dia 8, es visitarà el Casal de Mont-rodon, amb un recorregut per l'interior del casal per descobrir-ne la història i els personatges que hi van viure, entre ells Guillem de Mont-rodon, que va ser preceptor de Jaume I El Conqueridor. La ruta estarà dirigida per l'historiador Mn. Antoni Pladevall i Font.

El dijous dia 13 de maig, Josep Valverde Karra guiarà els participants per la ruta que recorrerà els bars musicals de Taradell dels anys setanta i vuitanta, per tal de descobrir-ne els seus secrets i anècdotes.

El divendres dia 21 es tindrà l'oportunitat de fer un passeig per les vinyes de Can Vilarrasaper i gaudir del paisatge i del vi que s'elabora a la masia. La ruta estarà guiada per Roger Reig, encarregat del celler.

El diumenge 23 es podrà conèixer la cultura rural del Mas El Colomer, que acull una de les col·leccions més completes d'eines del camp, guarniments d'animals i objectes de cistelleria. Aquesta ruta, ideada pel Centre Excursionista de Taradell, anirà pels camins rurals del municipi fins arribar a la masia. Un cop allà els guies seran Montse Lleopart i Xavier Barceló. La tornada es complementarà amb una visita a l'Ermita Sant Joan del Prat. 

El cicle de rutes de Cultura en Marxa acabarà el dissabte 29 de maig amb una ruta sobre la flora de Taradell, que ens endinsarà pels boscos propers per descobrir-ne tota la varietat present al nostre terme. Anirà a càrrec del biòleg taradellenc Xavier Blancafort.

Cultura en Marxa 2021 - Cartell

Recursos i informació relacionada

twitter