Aquest dijous, es reviurà l'ascens de la UD Taradell l'any 1973

A partir de dos quarts de 8 del vespre, es projectaran imatges a la Biblioteca en el marc de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Dijous, 15/10/2020

Ascens UD Taradell 1973 (4)

 

L'Arxiu Fotogràfic de Taradell, juntament amb el Grup de Recerca Local, participarà per cinquè any consecutiu a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Després de recuperar filmacions dels Gegants de Taradell (2016), de la Festa de l'Arbre (2017), de l'Agrupament Rocaguinarda (2018) i de l'Esbart Sant Genís (2019), aquest any es reviurà l'ascens de la UD Taradell aconseguit l'any 1973 al camp del Ripoll. Serà aquest dijous, a dos quarts de 8 del vespre, a la Biblioteca.

Amb el nom de El primer ascens de la UD Taradell a 1a regional es recuperaran unes imatges enregistrades per Joan Reig el 27 de maig de 1973. Aquell dia, el primer equip del club aconseguia per primera vegada en la seva història l'ascens a Primera Regional. En el darrer partit necessitava guanyar el Ripoll a domicili i un gran nombre d'aficionats es van desplaçar a la capital ripollesa per donar suport a l'equip. Els blanc-i-blaus, entrenats per Joan Roma, van guanyar per 1 a 3 i, després de celebrar el títol de campions al camp, van ser rebuts a Taradell per un gran nombre de seguidors. Per comentar el vídeo i recordar aquell dia s'han convidat exjugadors, directius i aficionats de la UD Taradell.

Ascens UD Taradell 1973 (2)


A la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic es poden veure produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. 

twitter