Aquest cap de setmana, es fan a Taradell les Jornades de Memòria Democràtica d’Osona

Dissabte, es farà un acte institucional d'anul·lació dels judicis sumaríssims de Taradell.

Divendres, 19/11/2021

Aquest divendres i dissabte, Taradell acollirà la cinquena edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona. Repressió, resistència i clandestinitat, 1936-1975. Es faran presencialment a Can Costa, sota l'organització de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Òmnium Cultural d'Osona, l'Arxiu Comarcal d'Osona, el Museu del Ter de Manlleu, el Museu de la Torneria de Torelló i l'Ajuntament de Taradell, amb el suport del Consell Comarcal d'Osona.

jornades memòria democràtica 2021

Les jornades s'obriran divendres a dos quarts de 10 del matí i, tot seguit, es presentarà el documental fet pel Grup de Recerca Local de Taradell Els represaliats de la Guerra a Taradell: el mestre Anastasi Aranda. Anirà a càrrec de Míriam Martínez, regidora de Cultura i Patrimoni. A continuació es farà la xerrada L'Hospital de Guerra (Taradell), amb Jacint Altimires, metge de l'HUVic. De cara al migdia, s'obrirà un espai de joves investigadors i hi haurà l'exposició del dietari del taradellenc Pere Codina i Mirabet.

De cara a dissabte al matí, es farà la conferència Exili i repressió franquista pels vençuts, a càrrec d'Assumpta Montellà, escriptora i historiadora. 

Acte institucional d'anul·lació dels judicis sumaríssims de Taradell

Lourdes CiuróAprofitant aquestes jornades, dissabte a les 12 del migdia, es farà l'acte institucional d'anul·lació dels judicis sumaríssims de Taradell. D'aquesta manera, es vol fer públic l'anul·lació de ple dret de les sentències i resolucions dictades per les causes polítiques a Catalunya entre 1938 i 1978. L'acte comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que entregarà els certificats d'anul·lació del Consell de Guerra. L'Ajuntament fa una crida per localitzar els familiars de persones amb qui encara no ha pogut contactar.

twitter