Antoni Pladevall rep el Premi Recercat 2016

Diumenge, 01/05/2016

El conseller de Cultura, Santi Vila, va presidir dissabte al Temple Romà de Vic el lliurament dels Premis Recercat 2016, que han distingit el mossèn i historiador Antoni Pladevall. Aquest guardons són l'acte més destacat del XII Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que s'ha fet aquest cap de setmana a Vic, i volen reconèixer la tasca feta tant col·lectivament pels centres d'estudi en el conjunt dels territoris de parla catalana, com en l'àmbit particular per persones que hi estiguin vinculades. En aquesta edició, els Premis Recercat han guardonat l'Institut d'Estudis Eivissencs, en la modalitat d'entitat, i Antoni Pladevall i el musicòleg Artur Blasco, ex aequo, per al premi a la persona.

Antoni Pladevall, nascut a Taradell l'any 1934, sacerdot i historiador, va estudiar al Seminari de Vic i a la Universitat Catòlica de Lovaina. És autor d'un centenar de llibres i de més de 300 articles; ha publicat, entre altres, nombroses monografies locals (Centelles, Tona, Taradell, Seva...); destaca la seva vinculació a nombroses entitats i centres d'estudis. Va ser el primer president dels Amics del Romànic, membre de la Junta del Patronat d'Estudis Osonencs i de la del Centre Excursionista de Catalunya i també ha col·laborat amb els Amics del Montseny, la Institució de Genealogia i Heràldica i l'Institut d'Estudis Penedesencs, entre d'altres.

L'acte estava organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, el Patronat d'Estudis Osonencs, l'Ajuntament de Vic, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura de la Generalitat.