Antoni Pladevall, distingit als Premis Recercat 2016

Dimecres, 27/04/2016

El mossèn i historiador Antoni Pladevall serà guardonat aquest dissabte als Premis Recercat, que es lliuraran a Vic en el marc del XII Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana. Uns premis que volen reconèixer la tasca feta tant col·lectivament pels centres d'estudi en el conjunt dels territoris de parla catalana com en l'àmbit particular per persones que hi estiguin vinculades.  Així, els Premis Recercat d'aquesta edició premien l'Institut d'Estudis Eivissencs, en la modalitat d'entitat, i Antoni Pladevall i el musicòleg Artur Blasco, ex aequo, per al premi a la persona.

Els premis es lliuraran dissabte a dos quarts de 2 del migdia al Temple Romà de Vic i hi haurà la presència de Santi Vila, conseller de Cultura; Anna Erra, alcaldessa de Vic, i Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC. La jornada està organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, el Patronat d'Estudis Osonencs, l'Ajuntament de Vic, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i el Departament de Cultura de la Generalitat. Durant tot el cap de setmana es faran activitats per donar a conèixer al públic la tasca de recerca que fan aquestes entitats de recerca al llarg de l'any.

ANTONI PLADEVALL I FONT


Antoni Pladevall, nascut a Taradell l'any 1934, sacerdot i historiador, va estudiar al Seminari de Vic i a la Universitat Catòlica de Lovaina. És autor d'un centenar de llibres i de més de 300 articles; ha publicat, entre altres, nombroses monografies locals (Centelles, Tona, Taradell, Seva...); destaca la seva vinculació a nombroses entitats i centres d'estudis. Va ser el primer president dels Amics del Romànic, membre de la Junta del Patronat d'Estudis Osonencs i de la del Centre Excursionista de Catalunya i també ha col·laborat amb els Amics del Montseny, la Institució de Genealogia i Heràldica i l'Institut d'Estudis Penedesencs, entre d'altres.